Aperitiv: Conopidă cu salată de sfeclă roșie, pe pat de pâine prăjită
Conopida este cunoscută tuturor pentru efectele benefice pe care le are asupra organismului nostru. Pentru ca în această perioadă conopida este la îndemâna tuturor, am ales să vă prezentăm o rețetă ușoară, gustoasă și rapid de preparat.
Este vorba despre conopidă cu maioneză vegetală asezonată cu salată de sfeclă roșie.
Ingrediente:
- o conopidă de mărime medie
- salată de sfeclă roșie
- pâine prajită
- ulei de măsline
- oregano
Ingrediente pentru maioneza vegetală:
- doi cartofi fierți - de mărime medie
- lapte de soia
- sucul de la o jumătate de lămâie
- o linguriță de muștar
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Tăiem conopida în bucățele și o așezăm într-un vas cu apă și cu puțină sare. O lăsăm așa câteva minute (pentru a ieși viermii din ea în cazul în care are), iar apoi o spălăm bine și o punem într-o oală la fiert.
Până se fierbe conopida putem prepara maioneza vegetală. Într-un vas de blender putem toate ingredientele menționale mai sus (cartofii fierți, laptele de soia, sucul de la o jumătate de lămâie, o linguriță de muștare și 50 ml aproximativ de ulei de măsline). Blendurim toate aceste ingrediente, iar maioneza vegetală este numai bună de servit.
Între timp, putem prepara și pâinea prăjită. Eu am ales să-mi prepar singură pâinea prăjită și să nu o cumpăr din comerț. Într-o tavă, am pus felii de pâine neagră peste care am adăugat ulei de măsline și oregano. Am dat la cuptor pentru câteva minute și vă asigur ca a ieșit totul delicios.
După ce s-a fiert conopida, o scoatem din oala, o punem într-un alt vas și o zdrobim cu ajutorul unei furculițe. Peste ea adăugăm maioneza vegetală, puțină sare, si amestecăm.
Într-o farfurie, așezăm feliile de pâine prăjită peste care adăugăm conopida și salata de sfectă roșie (vezi foto). Pentru ornament, puteți adăuga și puțin pătrunjel uscat (vezi foto) sau orice alt aliment care îl aveți la îndemână prin bucătărie.

Să aveți poftă bună!!!


Comments