De ce NU mai mănânc carne?
Multă lume se
uită la mine, cu ochii măriţi şi gura căscată, şi mă întreabă de ce nu mănânc
carne, dacă sunt sănătoasă la cap şi dacă pot trăi în această manieră.
Ţin să le răspund că DA, pot trăi fără preparatele din carne şi încă foarte bine.
Mă simt excelent, sunt sănătoasă tun şi nu am de gând să renunţ la acest stil de viaţă. În acest material vă voi spune şi de ce.
Ţin să le răspund că DA, pot trăi fără preparatele din carne şi încă foarte bine.
Mă simt excelent, sunt sănătoasă tun şi nu am de gând să renunţ la acest stil de viaţă. În acest material vă voi spune şi de ce.
Recunosc, toată viaţa am fost fana “number one” a cărnurilor,
a grătarelor, mezelurilor (cu cât mai mare procentaj de grăsime cu atât mai
bine), a crenvurştilor s.a. Vorba
tatălui meu: “cea mai bună legumă
este carnea”. Pe acelaşi principiu funcţionam şi eu, motiv pentru care
erau vizibile kilogramele în plus pe care le aveam.
Făceam parte din gaşca de oameni care îi priveau ca pe nişte
ciudaţi pe vegetarieni, nu puteam să înţeleg cum trăiesc consumând doar ierburi
şi nici măcar nu eram curioasă să aflu motivele pentru care au ales să adopte
acel stil de viaţă.
Totul până într-o zi! Nu pot să-mi explic nici în ziua de
astăzi ce s-a întâmplat…cert este că mi-am făcut o mâncare gustoasă bazată
numai pe legume, iar în acel moment mi-am zis: “Andreea, de astăzi nu mai pui gram de carne în gură”.
Credeţi că m-am crezut??? Vă zic eu
că nu...credeam că iarăşi era una din promisiunile deşarte pe care mi le fac
zilnic şi că nu sunt în stare să duc la bun sfârşit ceea ce am zis. Mă şi
vedeam a doua zi dimineaţa băgată în frigider până la jumătate şi căutând cu
disperare mezelurile.
Dar...ce să
vezi...surpriză!!! A trecut o zi, două, o săptămână, două săptămâni, iar fata
mea (eu adică) nu mai pusese carne în gură. Şi începeam să mă simt din ce în ce
mai bine. Începeam să mă trezesc dimineaţa cu chef de viaţă, plină de
energie, cu chef de muncă şi cel mai important a fost că am început să mă simt
mai uşoară. A început să se regleze şi tranzitul meu intestinal la scurt timp
după ce am renunţat la carne, lucru care m-a îmbucurat cel mai tare. Acestea au fost doar câteva
dintre beneficiile pe care le-am avut la scurt timp după ce am renunţat la
consumul de carne.
Beneficiile pe care le-am avut după o perioadă mai lungă de
timp după ce am renunţat la carne a fost că am început să slăbesc. Bineînţeles
că un rol important l-a avut şi faptul că am început să merg la sală, iar
combinat cu alimentaţia sănătoasă pe care am ajuns să o am, rezultatele au fost
uimitoare. Am dat jos vreo opt kilograme la vremea respectivă, în doar câteva
luni.
Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le-am
avut după ce nu am consumat carne, însă lista poate continua. Scopul meu nu
este de a face pe cineva vegetarian sau de a impune cuiva acest stil de viaţă.
Scopul meu este de a informa lumea despre ce înseamnă acest stil de viaţă, cât
de bine şi de sănătos este să-l adopţi, iar decizia aparţine fiecăruia.
În ultimii ani, tot mai multe studii au fost făcute de
cercetători pe tema consumului de preparate culinare pe bază de carne şi au
ajuns la concluzia că acest aliment este dăunător organismului uman, că
provoacă o mulţime de boli şi că prin adoptarea unui stil alimenar sănătos
putem să ne schimbăm viaţa.
Sănătate multă!!!

Comments