Piure din seminţe de hrişcă

   Ştiai că poţi deveni mai fericit consumând seminţe de hrişcă? Cercetătorii au descoperit faptul că terciul de hrişcă are rol în creşterea secreţiei unui neuromediator, dopamina, cu rol în combaterea depresiei. 

   Totodată, hrişca este recomandată persoanelor care suferă de diabet deoarece scade nivelul glucozei în sânge. 

   Hrişca este uşor de gătit şi poate fi folosită atât hidratată, prăjită cât şi fiartă. Poate fi gătită pe post de desert, în ciorbe, salate sau poate fi făcută chiar şi pireu. În rândurile care urmează vă vom prezenta o reţetă de pireu făcută din seminţe de hrişcă.

Ingrediente:

Sare
Piper
Ardei
Boia
Lapte de caju (soia, migdale, orez s.a)
Usturoi

Mod de preparare: 

   Hrişca se lasă la hidratat timp de câteva ore. După ce s-a hidratat, se pune în blender şi se mai adaugă sare, piper, boia, ardei, usturoi şi lapte de caju. Se amestecă toate, iar pireul este numai bun de mâncat.

   Laptele de caju se face şi el simplu. Spre exemplu, pui o cană de caju la hidratat timp de câteva ore. După ce s-a hidratat, mai adaugi încă două căni de apă şi le mixezi într-un blender. În compoziţie se mai pot adăuga şi indulcitori.

Poftă bună!!!

 P.S. Reţeta este oferită pe Emilia Nicolau, iar vegano.shopmania.biz iţi pune la dispoziţie toate ingredientele de bază necesare realizării acestei reţete, dar şi multe alte produse vegetale.

Comments

Popular posts from this blog

Vegano Life susține viața sănătoasă și este alături de tine în orice pas

Sandwish vegetarian

AFLĂ Adevărul: Te slabește cafeaua verde, sau nu?