Piure din seminţe de hrişcă
Ştiai că poţi
deveni mai fericit consumând seminţe de hrişcă? Cercetătorii au descoperit faptul că terciul de hrişcă
are rol în creşterea secreţiei unui neuromediator, dopamina, cu rol în
combaterea depresiei.
Totodată, hrişca este recomandată persoanelor care suferă de diabet deoarece scade nivelul
glucozei în sânge.
Hrişca este uşor de gătit şi poate fi folosită atât
hidratată, prăjită cât şi fiartă. Poate fi gătită pe post de desert, în ciorbe,
salate sau poate fi făcută chiar şi pireu. În rândurile care urmează vă vom
prezenta o reţetă de pireu făcută din seminţe de hrişcă.
Ingrediente:
Sare
Ardei
Boia
Lapte de caju
(soia, migdale, orez s.a)
Usturoi
Mod de preparare:
Hrişca se lasă la hidratat timp de câteva ore. După ce s-a hidratat, se pune în blender şi se mai adaugă sare, piper, boia, ardei, usturoi şi lapte de caju. Se amestecă toate, iar pireul este numai bun de mâncat.
Laptele de caju
se face şi el simplu. Spre exemplu, pui o cană de caju la hidratat timp de
câteva ore. După ce s-a hidratat, mai adaugi încă două căni de apă şi le mixezi
într-un blender. În compoziţie se mai pot adăuga şi indulcitori.
Poftă bună!!!
P.S. Reţeta este oferită pe Emilia Nicolau, iar vegano.shopmania.biz iţi pune la dispoziţie toate ingredientele de bază necesare realizării acestei reţete, dar şi multe alte produse vegetale.

Comments