Shaorma vegetariană la farfurie
Numai că
am mâncat o sharoma făcută de mine, sănătoasă şi delicioasă. Shaorma mea avea
până şi “maioneză cu ustoroi”.
Şi cum nu ţin reţetele numai pentru
mine, am să v-o împărtăşesc şi vouă. Pregătiţi pentru shaorma vegetală???
Ingrediente:
o ceapă
doi castraveţi
verzi
un ardei
100 g tofu
200g cocktail fructe de
mare
Un sfert de ţelina
(înlocuitorul cartofilor prăjiţi)
150 g ciuperci
2-3 căţei de
usturoi
2 linguri ulei de
măsline
1 linguriţă
muştar
un păstârnac
2 linguri iaurt
degresat
Sare
Mod de preparare
Ciupercile le-am
călin puţin în câţiva stopi de ulei de măsline. La fel am procedat şi cu
fructele de mare. Ţelina şi păstârnacul le-am copt în cuptor. Am tăiat roşile,
castraveţii, ardeiul, ceapa şi le-am aşezat pe o farfurie plată. Ulterior am
adăugat ciupercile, fructele de mare, tofu şi ţelina. Le-am condimentat, cu
puţină sare şi piper, iar pe deasupra am presărat “maioneza cu usturoi”.
Şi acum să vă
spun cum am făcut sosul. De obicei făceam maioneză cu cartof. Dar cum am vrut
să înlocuiesc cartoful, am folosit păstârnac fiert. Aşadar, am pus într-un
blender usturoiul, uleiul de măsline, păstârnacul, iaurtul, muştarul şi sarea
şi le-am amestecat. În scurt timp a ieşit un sos delicios.
Garantez că după
ce o să faceţi cunoştinţă cu acest tip
de shaorma o să puteţi spune adio fast food-urilor. Bineîneţeles că shaorma
prezentată mai sus poate fi consumată şi în lipie. Poftă bună!!!



Comments