Shaorma vegetariană la farfurie

   
Recunosc, zilele trecute mi s-a făcut poftă de o shaorma. Nu de o shaorma cu carne bineînţeles, dar parcă una cu caşcaval pane tot mai mergea...Şi mi-am făcut pofta. 

   Numai că am mâncat o sharoma făcută de mine, sănătoasă şi delicioasă. Shaorma mea avea până şi “maioneză cu ustoroi”. 

   Şi cum nu ţin reţetele numai pentru mine, am să v-o împărtăşesc şi vouă. Pregătiţi pentru shaorma vegetală???


Ingrediente:
două roşii
o ceapă
doi castraveţi verzi
un ardei
100 g tofu
200g cocktail fructe de mare
Un sfert de ţelina (înlocuitorul cartofilor prăjiţi)
150 g ciuperci

“Maioneză cu usturoi”
2-3 căţei de usturoi
2 linguri ulei de măsline
1 linguriţă muştar
un păstârnac
2 linguri iaurt degresat
Sare



Mod de preparare

   Ciupercile le-am călin puţin în câţiva stopi de ulei de măsline. La fel am procedat şi cu fructele de mare. Ţelina şi păstârnacul le-am copt în cuptor. Am tăiat roşile, castraveţii, ardeiul, ceapa şi le-am aşezat pe o farfurie plată. Ulterior am adăugat ciupercile, fructele de mare, tofu şi ţelina. Le-am condimentat, cu puţină sare şi piper, iar pe deasupra am presărat “maioneza cu usturoi”.

   Şi acum să vă spun cum am făcut sosul. De obicei făceam maioneză cu cartof. Dar cum am vrut să înlocuiesc cartoful, am folosit păstârnac fiert. Aşadar, am pus într-un blender usturoiul, uleiul de măsline, păstârnacul, iaurtul, muştarul şi sarea şi le-am amestecat. În scurt timp a ieşit un sos delicios.

   Garantez că după ce o să faceţi  cunoştinţă cu acest tip de shaorma o să puteţi spune adio fast food-urilor. Bineîneţeles că shaorma prezentată mai sus poate fi consumată şi în lipie. Poftă bună!!!

Comments

Popular posts from this blog

Vegano Life susține viața sănătoasă și este alături de tine în orice pas

Sandwish vegetarian

AFLĂ Adevărul: Te slabește cafeaua verde, sau nu?