AFLĂ Adevărul: Te slabește cafeaua verde, sau nu?

 

   Cafeauaaa... produsul minune care ne activează, care ne dă energie, ne ajută să ne concentrăm...produsul fără de care nu ne putem începe “cu dreptul” ziua. Și dacă tot e atât de importantă în viața noastră, de ce nu am profita de acest lucru? De ce nu am putea înlocui-o cu cea verde, care, pe lângă faptul că este extrem de sănătoasă, ne dă energie pe o perioadă mai lungă de timp ne mai și ajută la pierderea kilogramelor în plus. 

   Puțini sunt cei care știu că boabele de cafea negră au dobândit această culoare după ce au trecut printr-un amplu proces termic de prăjire, proces prin care iși pierd o mare parte din antioxidanți. Înainte de a trece prin acest proces de prăjire, cafeaua este cultivată în starea ei pură și naturală care este de culoare verde.

  În ultimii ani au fost făcute o serie de studii în ceea ce privește asocierea cafelei verzi cu pierderea drastică a kilogramelor în plus. Rezultatele studiilor au arătat că acest tip de cafea ajută la pierderea kilogramelor în plus doar dacă este combinat consumul acesteia cu o dietă sănătoasă și cu practicarea exercițiilor fizice. Toate pastilele și prafurile care au apărut în ultima perioadă, și care dau garanția că o să devii 90-60-90 după ce le consumi, sunt doar niște “fake news-uri”. Nu s-a descoperit încă produsul minune, cu toate că mulți îl așteptăm, care să ne facă siluete peste noapte.

   În urma cercetărilor efectuate s-a ajuns la uimitoarea concluzie: cafea verde are o contribuție majoră asupra kilogramelor în plus dacă o asociem cu o dietă corespunzătoare, cu un stil de viață sănătos și cu practicarea exercitiilor fizice.

Beneficiile cafelei verzi

   Pe lângă faptul că ajută la pierderea kilogramelor în plus, cafeaua verde are o serie de multe alte beneficii pentru sănătate, beneficii pe care nu le regăsim și la cafeaua neagră.

   Cafeaua verde previne până și cancerul. Asta deoarece conține cantități importante de antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi.

   Totodată, printre beneficii se numără și faptul că: acţionează ca un tonic pentru activitatea cerebrală, reduce stresul oxidativ cu 12%-16% datorită principalilor antioxidanţi numiţi polifenoli care frânează procesul de distrugere a celulelor şi procesul de îmbătrânire, diminuează riscul de diabet şi ajută la depurarea ficatului.

   Ca si mod de preparare aceasta se prepară ca și cafeaua neagră. Aici facem referire la cafeaua verde măcinată care se poate prepara fie la ibric, fie se toarnă apă fiebinte peste ea, iar după câteva minute se strecoară, fie la aparatul de cafea. Ca și gust, nu este deloc asemănătoare cu cea neagră. Seamănă la gust cu ceaiul verde sau cu o cafea neagră slabă. Pentru consum se mai poate adăuga lapte, îndulcitor, miere... fiecare după placul inimii.

   Dacă te-ai convins că merită încercată, nu mai sta pe gânduri... O gasești pe http://www.veganolife.ro/catalog/cafea-verde-78. 

Comments

Popular posts from this blog

Psihoeducație: Diferența dintre psiholog și psihiatru

Autocritica, asociată cu apariția tulburărilor psihologice

NU mai fugi de emoțiile tale negative! Vindecă-te trăindu-le!