Mâncare de fasole păstăi cu tofu
Tofu este versiunea vegetariană a brânzei, este un preparat din soia și poate fi consumat ca atare sau în diverse mâncăruri.
Un exemplu de preparat culinar, în care poți să-l folosești, este prezentat în rândurile care urmează: mâncare de fasole păstăi cu tofu.
Ingrediente:
Fasole păstăi - proaspete, congelate, conservă sau din borcan
1-2 căței de usturoi
Condimente: chili, turmeric, sare, piper, ghimbir măcinat
1 lingură ulei de măsline
100 g tofu din cutie (eu folosesc marca Inedit)
Mod de preparare:
Dacă fasolea este crudă se fierbe câteva minute în apă cu sare, iar dacă este din conservă sau din borcan se folosește ca atare. Fasolea păstăi se pune într-o tigaie împreună cu un pic de apă pentru a se încălzi și pentru a mai fierbe câteva minute. Apoi se adaugă uleiul de măsline, usturoiul pisat și condimentele. La final adaugăm bucățele mici de tofu și mai lăsăm două minute.
Este o mâncare ușoară, care se prepară rapid, conține o mulțime de nutrienți și este delicioasă. Poftă bună!

Comments