FOTO: Lapte din fulgi de ovăz
Lapte din fulgi de ovăz! Poate sună straniu pentru unii, însă aflați că el este delicios la gust, se face doar în câteva minute și poate înlocui cu ușurință laptele de vacă.
Prepararea acestui lapte se face în câțiva pași simpli și ușor de urmat de toată lumea.
Prepararea acestui lapte se face în câțiva pași simpli și ușor de urmat de toată lumea.
Tot mai multe studii indică faptul că laptele de vacă nu este sănătos pentru organismul uman și că scopul lui este acela de a ajuta la creșterea vițeilor și nu a fi consumat de oameni. Din acest motiv trebuie să găsim variante alternative de a fabrica lapte și de a-l consuma.
În lumea vegetarienilor variante de înlocuire a laptelui sunt multiple: lapte de soia, migdale, caju s.a. Cea mai recentă descoperire este laptele din fulgi de ovăz.
Laptele din fulgi de ovăz se face într-un mod simplu: se pune o cană de fulgi de ovăz la înmuiat timp de 15 - 20 de minute după care se adaugă în blender alături de alte 2-3 căni de apă. După ce s-a blenduit bine, se strecoară și se consumă ca atare. Pentru gust se mai poate adăuga miere, sau îndulcitori naturali, și scorțișoară. Merită din plin să încerci laptele din fulgi de ovăz. De menționat este faptul că el rezistă la frigider până la patru zile.
Comments