Care era SECRETUL strămoşilor noştri care trăiau 100 de ani?

   O întrebare care se află în mintea multora dintre noi şi a cărui răspuns îl găsim cu greu: cum reuşeau strămoşii noştri să trăiască 100 de ani, iar noi, la 50 de ani, umplem spitalele “dotaţi” fiind cu o grămadă de boli?

   Din materialul care urmează veţi afla secretele strămoşilor noştri şi veţi fi uimiţi să aflaţi că cei mai mulţi dintre ei adoptau un stil de viaţă vegetarian, iar preparatele din carne le consumau doar la sărbători.


    “Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte” – acestă frază a fost des folosită în timpul copilăriei noastre atunci când părinţii sau bunici ne citeau basme. Atunci poate într-adevăr credeam că există “viaţă fără de moarte, sau, poate, nu dădeam o aşa mare importanţă acestor cuvinte.

   Odată ce am înaintat în vârstă, ajunşi la vârsta adolescenţei, am început să avem concepţii despre viaţă şi să ne adresăm anumite întrebări. Printre acestea, cu siguranţă, se afla şi întrebarea: ce îi făcea pe bunicii, străbunicii noştri să ajungă la vârsta de 90, 100 de ani, în condiţiile în care în zilele noastre se moare pe capete la vârste destul de fragede.

   Această întrebare mi-am adresat-o şi eu mult timp. Răspunsul pe care mi-l ofeream, sau îl adresam celor cu care purtam o discuţie pe această temă, era acela că strămoşii noştri munceau mai tot timpul la câmp, depuneau efort fizic, urcau şi coborau dealuri, parcugeau zilnic zeci de kilometri pe jos pentru a-şi achiziţiona mâncare... Toate aceste lucruri ajutându-i să-şi creeze o condiţie fizică bună. Nu ştiau ei de sală, muşchi, tras de fiare, alergat pe bandă şi făcut abdomene cu sutele pentru a-şi construi pătrăţele. Nici vorbă de aşa ceva! Hai să fim serioşi că nu existau nimic de acest gen, dar, cu toate acestea aveau o condiţie fizică bună datorită circumstanţelor în care aveau să-şi ducă traiul.

   Un alt fenomen la care m-am gândit atunci când vine vorba despre longevitatea strămoşilor noştri,

era acela că mâncau sănătos, în sensul că legumele şi fructele erau crescute de către ei într-un mod ecologic, nu erau transportate de pe un continent pe altul în vagoane, nu erau stopite cu fel şi fel de substanţe toxice s.a. Cu toate că nu sunt de acord şi nu recomand consumul de preparate din carne, trebuie să recunoaştem că strămoşii noştri creaşteau animale pentru a le consuma. Şi despre acestea putem spune că erau crescute într-un mod ecologic şi nu umflate cu pompa aşa cum se întâmplă în zilele noastre. Totodată, în alte vremuri nu existau chips-uri, MC Donalds-uri, KFC-uri şi alte „bombe calorice”  care să-i facă să crească în greutate peste noapte.

    Dar ştiţi ce am aflat de curând? Strămoşii noştri consumau foarte rar carne şi alegeau să-şi prepare produse culinare preponderant vegetariene. Ei îşi vindeau animalele pentru a-şi cumpăra alte produse necesare în gospodăriei, iar ceea ce consumau ei era foarte multă hrişcă, linte, mei, porumb, mămăligă s.a., produse care sunt pe cale de dispariţie pentru uni dintre noi, sau, pe unele produse abia acum le depistăm.


   "Adesea, spun diverşii informatori ai dr. Crăiniceanu, tăranii vindeau produse de orgine animală, precum păsările de curte ori untul de vacă, pentru a avea cu ce să cumpere lucruri pe care nu le puteau produce singuri în gospodărie, iar pentru propria lor hrană se mulţumeau mai curând cu produse vegetale, adăugând la nelipsita mămăligă de porumb fel de fel de fierturi de frunze şi fructe, doar din când în când ouă, peşte sărat şi rareori carne", scriu cei de la descopera.ro.

Studiile arată că vegetarienii trăiesc mai mult

   Numeroase studii (şi încep să se facă din ce în ce mai multe pe această temă) arată că persoanele care au renunţat în a mai consuma produse animale au o rată mai scăzută de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare comparativ cu cei care consumă în mod frecvent produse animale.

   Totodată, studiile au mai arătat că alimentele din carne “ajutăla înmulţirea celulelor canceroase din organismul uman şi că sunt vinovate pentru apariţia principalelor boli de care suferă omul. Au existat şi experinte în care oamenii care erau depistaţi cu cancer au reuşit să se vindece de această boală prin adoptarea unui stil de viaţă vegetarian.

   În articolele următoare vom aborda din ce în ce mai profund aceste tematici şi vom afla cum ne ajută dieta vegetariană în adoptarea unui stil de viaţă sănătos, cum reuşeşte să ne facă să devenim mai fericiţi şi cum să fim mai plin de energie şi chef de muncă.


Multă sănătate!!!

Comments

Popular posts from this blog

Vegano Life susține viața sănătoasă și este alături de tine în orice pas

Sandwish vegetarian

AFLĂ Adevărul: Te slabește cafeaua verde, sau nu?