Tort raw vegan cu zmeură, curmale şi ciocolată
Şi...am ajuns şi
la capitolul dulciuri raw vegan. Ştiţi vorba aia...mănânci de nu te mai poţi
opri? Această senzaţie o vei
avea după ce vei face tortul raw vegan cu zmeură şi ciocolată.
E uşor de făcut,
îţi trebuie doar câteva ingrediente, iar familia te va privi cu alţi ochi după
ce vor savura deliciosul tort făcut de tine.
Eşti pregătită?
Să trecem la treabă atunci...
Ingrediente:
600 g curmale
200 g zmeură
2 linguri pudră de
roşcove
1 avocado
3 căni nuci (mai
poţi folosi caju sau migdale)
2 linguri miere (sau
orice alt tip de îndulcitor)
Mod de preparare
Blat:
Jumătate din
cantitatea de curmale menţionată în rândurile de mai sus, împreună cu nucile şi
o lingură pudră de roşcove se pun în blender. Se amestecă până în momentul în
care compoziţia devine omogenă şi se poate prelucra.
Compoziţia formată se
împarte în două, formându-se două bile. Până vom prepara crema, adăugăm compoziţia
formată anterior la frigider.
Crema:
Iar acum, cum
facem crema pentru acest tort? Din nou avem nevoie de aparatul minune
numit blender. În blender adăugăm restul cantităţii de curmale, mierea, o
lingură pudră de roşcove şi avocado care este tăiat cubuleţe. Le amestecăm toate până devine o pastă omogenă.
Scoatem
compoziţia pe care am pus-o mai devreme în frigider. Prima bila pe care am
format-o o aşezăm într-o formă rotundă pe fundul căreia am aşezat
deja o hârtie de copt. După ce am aşezat primul strat din compoziţia formată
pentru blat, adăugam 2-3 linguri de cremă şi aşezăm zmeura.
Apoi, punem cel
de-al doilea strat de blat, îl nivelăm cu o lingură, şi îl punem la frigider timp
de o oră. După ce s-a scurs timpul menţionat, scoatem tortul de la rece,
întoarcem tava cu fundul în sus şi scoatem preparatul pe o farfurie sau pe un
platou.
Pe deasupra mai
adăugăm crema care ne-a rămas, putem da ciocolată neagră pe
răzătoare şi decorăm cu fructe.
Poftă bună!!!
Reţetă oferită de
Emilia Nicolau.

Comments