Fructele goji, remediu natural pentru sănătatea noastră
Fructele goji au
de 400 de ori mai multă vitamina C decât portocalele, sunt bogate în antioxidanţi,
au efect energizant, tratează diferite boli şi sunt indicate chiar şi persoanelor
care suferă de cancer.
Ele pot fi consumate atât sub formă de fructe uscate cât şi în diferite preparate culinare.
Goji este
un arbust din familia Solanaceae, cu frunze căzătoare cu dimensiunile coroanei
de aproximativ 2,5×2 m. Goji înfloreşte
începând din luna iunie şi fructifică începând cu luna august având perioade
când are şi flori şi fructe. Fructele sunt mici, de culoare portocalie,
alungite, dulci.
Fructele Goji au fost
descoperite și folosite pentru menținerea sănății și încetinirea procesului de
îmbătrânire în China, Tibet și India. Datorită efectelor antioxidanților pe
care îi conțin, fructele Goji au circulat de-a lungul timpului mai multe
legende despre acestea. Una dintre cele mai cunoscute este cea a călugărilor
care la vârsta de 80 de ani trăiau sănătoși. Se spune că aceasta se datora fructelor Goji care cădeau în fântâna de unde își procurau apa de băut.
Ce conţin aceste
fructe?
Fructele goji au numeroase calităţi nutriţionate. Printre
acestea se numără faptul că ele conţin: de 400 de ori mai multă vitamină C decât în portocale, vitaminele
B1, B2, B6, B12 şi vitamina E, acizi graşi nesaturaţi, carotenoide, calciu, potasiu,
iod, zinc, seleniu, riboflavin, vitamina C, beta-caroten şi zeaxantina.
Beneficiile fructelor goji asupra organismului
Specialiştii spun că fructele goji au un efect energizant,
ușor constatabil şi că îmbunătățesc acuitatea vizuală prin componentele
beta-caroten și zeaxantină.
Totodată, aceste fructe au un puternic efect antiinflamator,
au efect anticonstipant, întăresc sistemul imunitar datorită polizaharidelor
conținute şi îmbunătățesc circulația sangvină.
Fructele goji mai încetinesc procesul de îmbătrânire prin cantitățile
mari de antioxidanți, iar antocianozidele, care sunt nişte antioxidanţi
puternici, contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei capilare, la îmbunătăţirea
structurii colagenului, acţionează împotriva inflamaţiilor, conferă imunitate
bacteriană şi virală şi adaptarea sistemului imunitar şi reglarea regimului
cardiovascular.
Cum se consumă?
Cum se consumă?
Fructele Goji
pot fi consumate sub formă de fructe uscate, fructe proaspete, ingredient în
salate, supe, ceai, ciocolate, îngheţate, ingredient în prăjituri, pentru
fabricarea sucului, vinului s.a.
P.S. Dacă eşti interesat de achiziţionarea fructelor goji, sau de alte produse la preţuri de producător şi de cea mai bună calitate, nu ezita să consulţi site-ul http://vegano.shopmania.biz/
P.S. Dacă eşti interesat de achiziţionarea fructelor goji, sau de alte produse la preţuri de producător şi de cea mai bună calitate, nu ezita să consulţi site-ul http://vegano.shopmania.biz/

Comments