Fructele goji, remediu natural pentru sănătatea noastră


  
   Fructele goji au de 400 de ori mai multă vitamina C decât portocalele, sunt bogate în antioxidanţi, au efect energizant, tratează diferite boli şi sunt indicate chiar şi persoanelor care suferă de cancer.

   Ele pot fi consumate atât sub formă de fructe uscate cât şi în diferite preparate culinare.
  
   Goji este un arbust din familia Solanaceae, cu frunze căzătoare cu dimensiunile coroanei de aproximativ 2,5×2 m. Goji înfloreşte începând din luna iunie şi fructifică începând cu luna august având perioade când are şi flori şi fructe. Fructele sunt mici, de culoare portocalie, alungite, dulci. 

   Fructele Goji au fost descoperite și folosite pentru menținerea sănății și încetinirea procesului de îmbătrânire în China, Tibet și India. Datorită efectelor antioxidanților pe care îi conțin, fructele Goji au circulat de-a lungul timpului mai multe legende despre acestea. Una dintre cele mai cunoscute este cea a călugărilor care la vârsta de 80 de ani trăiau sănătoși. Se spune că aceasta se datora fructelor Goji care cădeau în fântâna de unde își procurau apa de băut.

Ce conţin aceste fructe?

   Fructele goji au numeroase calităţi nutriţionate. Printre acestea se numără faptul că ele conţin: de 400 de ori mai multă vitamină C decât în portocale, vitaminele B1, B2, B6, B12 şi vitamina E, acizi graşi nesaturaţi, carotenoide, calciu, potasiu, iod, zinc, seleniu, riboflavin, vitamina C, beta-caroten şi zeaxantina.

Beneficiile fructelor goji asupra organismului

   Specialiştii spun că fructele goji au un efect energizant, ușor constatabil şi că îmbunătățesc acuitatea vizuală prin componentele beta-caroten și zeaxantină. 

   Totodată, aceste fructe au un puternic efect antiinflamator, au efect anticonstipant, întăresc sistemul imunitar datorită polizaharidelor conținute şi îmbunătățesc circulația sangvină.

   Fructele goji mai încetinesc procesul de îmbătrânire prin cantitățile mari de antioxidanți, iar antocianozidele, care sunt nişte antioxidanţi puternici, contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei capilare, la îmbunătăţirea structurii colagenului, acţionează împotriva inflamaţiilor, conferă imunitate bacteriană şi virală şi adaptarea sistemului imunitar şi reglarea regimului cardiovascular.
Cum se consumă?

   Fructele Goji pot fi consumate sub formă de fructe uscate, fructe proaspete, ingredient în salate, supe, ceai, ciocolate, îngheţate, ingredient în prăjituri, pentru fabricarea sucului, vinului s.a. 

P.S. Dacă eşti interesat de achiziţionarea fructelor goji, sau de alte produse la preţuri de producător şi de cea mai bună calitate, nu ezita să consulţi site-ul http://vegano.shopmania.biz/

Comments

Popular posts from this blog

Vegano Life susține viața sănătoasă și este alături de tine în orice pas

Sandwish vegetarian

AFLĂ Adevărul: Te slabește cafeaua verde, sau nu?