Tinereţe fără bătrâneţe - KOMBUCHA, ceaiul zeilor

Kombucha este o ciupercă care fermentează în ceai verde sau negru îndulcit, dând naştere unei băuturi acidulată şi aromată. 

AFLĂ din acest material unde se găseşte această ciupercă care face minune, cum se prepară precum şi mărturiile oamenilor care s-au vindecat de anumite afecţiuni prin utilizarea frecventă a ceaiului din kombucha.

 Kombucha a fost descoperită în urmă cu 2000 de ani în China. Ulterior, băutura vie a ajuns să fie utilizată şi de ruşi şi de europeni. Chinezii credeau ca licoarea "vie", "tonică" are proprietăţi vindecătoare asupra sistemului digestiv, permiţând organismului să se autoregleze.
Băutura a devenit celebră abia în secolul V atunci când doctorul Kombu a folosit-o ca remediu de bază pentru împăratul Japoniei. Rezultatele licorii au fost miraculoase, iar minunea s-a răspândit rapid printre locuitorii Ţării Soarelui Răsare.
Kombucha este considerată un elixir al sănătăţii şi tinereţii, despre acest uimitor remediu natural anticii crezând că aduce nemurirea.

Kombucha face MINUNI. Vindecă boli

  Foarte multe persoane s-au vindecat de anumite afecţiuni consumând o bună perioadă de timp acest ceai minune. “Am avut anumite pete roşi pe faţă, foarte neestetice, mai bine de 10 ani. Am umblat pe la o grămadă de doctori din România şi Spania şi nimeni nu mi-a găsit nici un remediu. Am urmat tot felul de tratamente, însă în zadar. Până când am intrat în posesia acestei ciuperci. Am băut cam aproximativ un an de zile, şi am un ten de invidiat…M-am vindecat singură cu ajutorul acestei ciuperci. O recomand cu încredere tuturor. Noi, în familie, o utilizăm pe post de sucuri. E foarte bună şi foarte sănătoasă”, a povestit Elena.

  Un bărbat s-a vindecat de gută utilizând frecvent ceaiul din kombucha. “Am avut o gută urâtă la picior care îmi crea necazuri. Am auzit de această ciupercă, de acest ceai de fapt, şi mi-am zis să îl încerc şi eu. Pe lângă faptul că m-am îndrăgostit de gustul lui, în câteva luni mi-am vindecat şi guta de la picior. Într-adevăr pot spune că s+a produs o minune”, ne-a povestit bărbatul.
Cum se cultivă Kombucha şi de unde o poţi procura?
Kombucea este o ciupercă ce se cultivă destul de uşor, chiar în casa noastră. O poţi procura de la cei apropiaţi sau de pe magazinele online (spre exemplu  pe veganodealed.shopmania.biz).

 Cum se cultivă Kombucha şi de unde o poţi procura?

 KOMBUCHA este o colonie de peste 20 de microorganisme, bacterii “prietenoase” şi ciuperci care fermentează în ceai verde sau negru îndulcit, dând naştere la o băutură acidulată şi aromată, asemănătoare cidrului.

  Pe măsură ce Kombucha consumă zahărul, produce o multitudine de acizi organici, precum acid glucuronic, acid gluconic, acid lactic, acid acetic, acid butyric, acid malic şi acid usnic; vitamine, în special din grupul B, precum şi vitamina C. Totodată, mai produce aminoacizi şi enzime necesare organismului umane. Toate acestea prezintă avantajele culturilor probiotice, care ajută la menţinerea sănătăţii.

 Microorganismele din kombucha produc unele substanţe unice în natură, fermentând uşor şi producând ceea ce numim “Ceai de Kombucha”. Acest ceai are cu gust plăcut, asemănător mustului, uşor înţepător.
Microorganismele cresc de obicei în ceai verde sau în ceai negru chinezesc.Procesul de fermentare durează între şapte şi nouă zile.

Cum se prepară kombucha?

  Faceţi ceai în mod obişnuit. La un litru de apă fierbinte, puneţi două plicuri de ceai negru, ceai verde sau puteţi combina diferite ceaiuri. Lasaţi-l vreo 15 minute să fiarbă la foc mic. Se strecoară ceaiul, sau se scot pliculeţele, după care se adaugă trei linguri de zahăr (de preferat brun) la un litru de ceai. Se amestecă zahărul până se dizolvă.

  Ceaiul se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei după care se toarnă peste ciuperca kombucha care trebuie să fie într-un vas de metal. Se acoperă vasul cu o pânză strânsă, se leagă cu un elastic şi se lasă la fermentat pentru o perioadă de 7 - 9 zile.

  Cultura Kombucha necesită un loc liniştit şi cald şi sub nicio formă nu trebuie mutată. Temperatura ceaiului trebuie să fie de 20 - 30 °C.Temperatura idealăeste de 23 - 27 °C. Nu este necesară lumina. Cultura se reproduce şi în intuneric. Cultura poate fi distrusă în cazul expunerii la lumina solara intensa. O zonă puţin luminată este ideală. 

Efectele băuturii kombucha

  Este foarte energizantă şi revigorantă. Are un conţinut scăzut în calorii şi carbohidraţi, deci este ideală pentru diet. Întăreşte sistemul imunitar. Conferă o senzaţie generală de bunăstare. Este un remediu excelent împotriva oboselii şi a stresului. Ajută la buna funcţionare a sistemului digestiv.

  Kombucha este recomandată şi în constipaţii, hemoroizi, colita - în cure de o luna, câte o cană dimineaţa. În reumatism şi gută, sunt recomandate cure mai lungi, şi anume de minim două luni. Este folosită în prevenirea şi tratamentul aterosclerozei, în depresii şi dureri de cap sau anxietate. De asemenea este utilă în gripă, guturai. Are şi între-buinţări în tratamentul cancerului, calculozei renale şi biliare, intoxicaţiilor cu metale grele, dar şi SIDA.

P.S. Dacă vrei să intri în posesia unei ciuperci kombucha dă click AICI

Comments

Popular posts from this blog

Vegano Life susține viața sănătoasă și este alături de tine în orice pas

Sandwish vegetarian

AFLĂ Adevărul: Te slabește cafeaua verde, sau nu?