AFLĂ totul despre NĂUT

   Năutul este considerat un aliment MINUNE  şi este recomandat  să fie utilizat pentru un stil de viaţă sănătos,  armonios şi echilibrat.

   Năutul scade colesterolul prin conţinutul de fibre, şi împiedică acumularea de zahăr în sânge, fiind un aliment foarte util persoanelor care suferă de diabet sau de hipoglicemie.

   Celebrul humus este preparat din năut. AFLĂ din acest articol cum este preparat el şi de ce ingrediente mai ai nevoie.



   Năutul este o plantă leguminoasă originară din Asia Mică. Este bogat în proteine, săruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier) și în complexul de vitamine B

   Are o concentraţie ridicată de proteine (24%), la care se adaugă și un procent consistent de hidrați de carbon și grăsimi, năutul având o valoare alimentară deosebită, înlocuind în buna parte proteinele din carne. 

   Acestă plantă leguminoasă face parte din lista alimentelor minune care trebuie consumate de fiecare persoană pentru a fi combătute anumite boli.  Este indicat să fie folosit în special de către persoanele care au fost diagnosticate cu diabet, dar şi pentru a fi prevenite bolile de inimă.

   Fierul din boabele de năut produce energie, iar magneziul sporeşte cantitatea de enzime care produc antioxidanţi.

Cum se prepară năutul?

   Este indicat ca boabele uscate de năut să fie ţinute cel puţin opt ore la înmuiat pentru a le putea apoi găti mai uşor. Cel mai simplu este să fie lăsate peste noapte şi gătite a doua zi. Boabele se fierb cam aproximativ 70 de minute la foc mediu.

   Celebrul humus este preparat din năut. Humusul se prepară amestecând cu mixerul, sau cu un robot de bucătărie, boabele de năut fierte, ulei de măsline, usturoi pisat, sos tahini şi lămâie.

Dacă vrei să achiziţionezi năut, dar şi multe alte produse la PREŢ de producător, dă click AICI



Comments

Popular posts from this blog

Vegano Life susține viața sănătoasă și este alături de tine în orice pas

Sandwish vegetarian

AFLĂ Adevărul: Te slabește cafeaua verde, sau nu?