AFLĂ totul despre HRIŞCĂ



   Hrişca este hrănitoare, aromată, gustoasă şi este un aliment întâlnit în bucătăria multor popoare. Conţine cantităţi mari de lisina (aminoacid esenţial), fier, seleniu, mult calciu, cantităţi impresionante de antioxidanţi şi poate fi înlocuitorul perfect al cerealelor pentru cei care au intoleranţă la acest aliment.

   Se folosesc în special seminţele de hrişcă care sunt aromate şi uşor dulcegi. Ele pot fi consumate crude, fierte sau prăjite, simple sau în amestec cu alte alimente, sau ca şi făină.


   Hrişca a fost cultivată, se pare, în urmă cu aproximativ 8.000 de ani în Asia de sud-est. Ea creşte pe terenuri puţin fertile, chiar acide, dar care trebuiesc bine drenate. De asemenea, nu ii priesc zonele cu temperaturi ridicate. 

   Se consumă atât plantele verzi, plantulele (de 5-7 zile), dar în special fructele, care sunt tari, asemănătoare cu seminţele de floarea soarelui, dar mult mai mici în dimensiuni, denumite ştiinţific achene. “Deşi nu este o cereală, hrişca întruneşte calităţile făinei de grâu integrală. Este de fapt superioară grâului din multe puncte de vedere: conţine mult mai puţine glucide, nu conţine gluten, conţine cantităţi mari de lisina (aminoacid esenţial), fier, seleniu şi mai mult calciu, cantităţi impresionante de antioxidanţi şi se prezintă ca o alternativă la grâu pentru cei care au intoleranţă la cereale”, scriu cei de la doctor.info.ro.
 
Hrişca, alimentul MINUNE pentru tratarea anumitor boli şi pentru curele de slăbire

   În urma unor studii, s-a constatat că hrişca are un rol important în menţinerea nivelului scăzut de glucoză şi este indicată bolnavilor diabetici.

   Este recomandată pentru cei care suferă de afecţiuni cardio-vasculare, atreoscleroză şi hipertensiune arterială, celor cu edeme de diferite naturi, persoanelor cu diabet zaharat şi fragilitate vasculară şi combate hemoragiile.

   Hrişca este ideală şi pentru persoanele care ţin cură de slăbire sau pentru cele care au intoleranţă la cereal. Poate fi înlocuitorul perfect al cerealelor datorită lipsei de gluten.

   Specialiştii recomandă “terciul de hrişcă cu lapte are rol în combaterea diabetului dar are rol în creşterea secreţiei unui neuromediator - dopamină - cu rol în combaterea depresiei. Tot pentru diabetici, un amestec de hrişcă cu iaurt (lăsat peste noapte pentru fermentat) este extrem de eficace”, mai scriu cei de la doctor.info.ro.

   Hrişca este o plantă cu multiple utilizări, iar viitorul va dezvălui noi valenţe. Din făina de hrişcă se poate face pâine, se fac prăjituri şi biscuiţi. Mierea obţinută din florile de hrişcă este brună şi extrem de parfumată.

Dacă vrei să achiziţionezi HRIŞCĂ dă click AICI şi află cum...
 
 

Comments

Popular posts from this blog

Vegano Life susține viața sănătoasă și este alături de tine în orice pas

Sandwish vegetarian

AFLĂ Adevărul: Te slabește cafeaua verde, sau nu?