ÎNGRIJORĂTOR: proteinele din carne şi brânză “hrănesc” celulele canceroase
La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă americani după ce au făcut un studiu pe câteva mii de femei şi bărbaţi cu vârsta de peste 50 de ani. Totodată, cercetătorii au mai afirmat că: consumul în exces de carne şi brânză poate fi la fel de periculos ca şi FUMATUL.
Cercetătorii americani de la University of Southern
California au
dorit să afle cât de tare afectează sănătatea omului consumul de carne şi de
brânză. Rezultatul studiului este îngrijorător şi trage un semnal de
alarmă către toţi gurmanzii de CARNE şi BRÂNZETURI.
Ei au făcut un studiu pe câteva mii de femei şi bărbaţi cu vârsta peste
50 de ani. În urma acestui studiu, cercetătorii au descoperit că: persoanele
care aveau o dietă bazată predominant pe produse de origine animală prezentau
un risc de două ori mai mare de decese premature decât cei care consumau
proteine animale în cantităţi mai reduse.
Oamenii de ştiinţă americani susţin că proteinele din carne, brânză, ouă
şi alte produse animale "hrănesc" celulele canceroase şi accelerează
îmbătrânirea celulelor corpului.
Specialiştii recomandă ca persoanele cu vârsta de peste 50 de ani să
reducă aportul de proteine de origine animală şi să îşi asigure rezerva de
proteine din peşte, fasole şi leguminoase.
Studiul a fost realizat pe fondul a numeroase avertizări privind
pericolul consumului de carne roşie şi procesată. Profesorul Valter Longo, de la University of Southern
California, a urmărit
legătura dintre dietele a aproximativ 6.400 de americani şi starea lor de
sănătate, într-un interval de 18 ani.
Cercetătorii americani
consideră că proteinele de origine animală ar putea avea un rol nociv, deoarece
"hrănesc" un hormon numit IGF1, care, pe lângă faptul că ajută la
creşterea corpului, alimentează celulele canceroase şi accelerează procesul de
îmbătrânire.

Comments