Carne vs crudiţăţi

   Să fi vegetarian este cel mai bun lucru care mi s-a putut întâmpla în viaţă! Această declaraţie o veţi auzi de la orice persoană care a renunţat la produsele de origine animală. Pe lângă faptul că cu ajutorul vegetarismului veţi scăpa de boli, vă veţi simţi mult mai bine, mai veseli, mai pozitivi şi mai plini de viaţa. Cu adevărat interesant este faptul că veţi simţi cu adevărat gustul fructelor şi al legumelor - gustul va fi mult mai intens.


   Şi acum să ne familiarizăm cu termenii de vegetarian, vegan şi raw vegan. Vegetarienii sunt acele persoane care consumă orice tip de alimente în afară de carne, inclusiv peşte. Veganii sunt oamenii care au renunţat la orice aliment de origine animală (ouă, lapte, carne, peşte, miere), iar raw veganii sunt cei care mănăncă doar crudităţi.

   Vreau să fac o listă scurtă a riscurilor la care sunt supuşi carnivorii. Cred ca ar trebui să descriu asta într-un singur articol, atâta rău face organismului uman, însă aici mă voi rezuma la doar câteva lucruri dăunătoare. Carnea duce la apariţia numeroaselor boli care pot afecta viaţa omului. Cercetările realizate de instituții precum Colegiul Simmons și Universitatea Harvard au demonstrat ştiinţific faptul că proteina de origine animală este toxică pentru organismul uman.

   Odată ce carnea este consumată va creşte nivelul colesterolului şi a grăsimilor saturate, lucru care duce la înfundarea vaselor de sânge. Iar de aici şi până la apariţia atacurilor, cerebrale, a paraliziei, infarctelor, creşterea tensiunii arteriale, nu mai e decât un pas.

   “90% dintre produsele de origine animală putrezesc în intestinul gros. Iar substanțele degajate în acest proces (cadaverină, histamină, etc.) irită pereții intestinului gros și duc, în timp, la cancer de colon. (4). Constipația este una dintre cauzele principale ale apariției cancerului. O golire corespunzătoare a intestinului gros nu este posibilă în lipsa fibrelor. Iar carnea nu conține fibre. De fel. Prin urmare, durata în care se evacuează materiile fecale este de 8-16 ore în cazul vegetarienilor și de până la 120 de ore în cazul unor consumatori de carne”, scriu cei de la regasestearmonia.ro.

   Carnea epuizează energia corpului şi îi oferă oboseală şi boală în timp nicidecum energie aşa cum cosideră unii. Amintiţi-vă cum vă simţiţi după ce aţi consumat o porţie mare de cartofi prăjiţi şi murături - obosiţi, fără nici un chef de muncă, iar dacă aţi putea să trageţi un pui de somn după ce aţi terminat de mâncat ar fi numai bine, nu? Foarte greşit şi foarte nesănătos.

   Cred că nu are rost să mai insist acum la cât de rău fac alimentele de origine animală, deşi mai sunt foarte multe lucruri de spus, lucruri care nu aduc deloc veşti bune.

   Dar veştile bune vin acum când începem să discutăm despre nişte lucruri drăgălaşe, vii şi care fac foarte bine organismului nostru: legumele şi fructele.

   Aşa cum circula pe la noi prin popor expresia „să fi om e lucru mare”, tot aşa am putea inventa şi expresia „să fi vegetarian e lucru mare”.

   Voi enumera în continuare câteva din beneficiile pe care le aduc organismului nostru produsele vegetale.
  
   În capul listei aş pune faptul că te simţi mult mai bine, mai energic, mai vioi, cu chef de viaţa, mai uşor, mai pozitiv s.a.

   Apoi ce ne interesează cel mai mult pe noi sunt bolile. Cu ajutorul unei diete vegetariene, bazată pe fructe, legume şi fibre, este redus riscul de boli pulmonare, producerea infarcturilor, a diabetului, cancerul şi multe alte boli. Scăderea tensiunii arteriene şi îmbunătăţirea circulaţiei poate fi realizată prin printr-o dietă vegetariană deoarece este natural săracă în grăsimi şi sodiu.
  
   Produsele alimentare pe bază de plante şi fructe proaspete sunt bogate în fibre, îmbunătățesc digestiei și procesul de eliminare.

   Ai o piele mai sănătoasă! Dietele bogate în alimente pe bază de apă și de plante sunt o sursă bogată de antioxidanţi şi vitamine, ideal pentru o piele mai sănătoasă în fiecare sezon.

   La fel va creşte şi durata de viaţa. Poţi trăi mult mai mult şi să te bucuri de viaţă alături de cei dragi şi să vezi cum îţi cresc nepoţii, strănepoţii… Studiile arată că: cu corpul în armonie și fără toxine dăunătoare, vegetarienii trăiesc mai mult decât mâncătorii de carne.

   Un lucru cu adevărat îngrozitor, şi ştiu de puţină lume, reiese dintr-un studiu din care reiese că: „atunci cand animalele experimentează frică, adrenalina determină o eliberare de adrenalină, steroizi, şi alţi hormoni de stres în sânge. Acestea sunt apoi ingerate de consumatorul de carne, prezentând o serie de toxine care se pot acumula în sânge”.

   Pe lângă toate acestea aş mai adăuga următoarele beneficii ale unei diete vegetariene: menţinerea unei greutăţi sănătoase prin evitarea grăsimilor de origine animală, stimularea sistemului imunitar, detoxifierea organismului, manifestarea a mai puţine boli de piele şi scăderea riscului formării cheagurilor de sânge prin consumul de soia care conţine izoflavone.

  




Comments

Popular posts from this blog

Vegano Life susține viața sănătoasă și este alături de tine în orice pas

Sandwish vegetarian

AFLĂ Adevărul: Te slabește cafeaua verde, sau nu?